Времето започва да се затопля: Днес облачността от запад ще започне

...
Времето започва да се затопля: Днес облачността от запад ще започне
Коментари Харесай

Предстои топла седмица

Времето стартира да се затопля: 

Днес облачността от запад ще стартира да се усилва и към края на деня на обособени места, основно в Северозападна България ще превали слаб дъжд, написа.

Преди обяд тук-там в равнините ще има и ниска облачност, която след обяд в Източна България ще се раздра. Ще духа най-вече сдържан южен вятър, в Дунавската низина и западните региони на Горнотракийската равнина - слаб от изток-югоизток.

Минималните температури ще бъдат сред минус 1° и 4°, оптималните - сред 5° и 10°, в София - към 7°.

Над планините ще бъде най-вече облачно, само че съвсем без дъжд. Ще духа слаб и сдържан югозападен вятър, който последователно ще се усилва и вечерта към този момент ще бъде мощен. Максималната температура на 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра - към минус 1°.

През идващите дни ще бъде много прохладно - от юг ще се придвижва топъл въздух и температурите сензитивно ще се покачат, изключително в Източна България и регионите, ситуирани покрай северните скатове на планините, където минималните ще са към и над 10°, а дневните ще доближават 17-18°.

Ще има краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността, само че по-често ще доминира облачно време. На обособени места, основно в южните и планинските региони, ще има слаби превалявания от дъжд. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР